UNDERHOLDNING

18.05                       Haug Musikkorps spiller Grand Prix sanger

Konferansier: Torill H. Heggen introduserer aftenens gjester og starter dansen

18.30                       Dansen begynner

19.00         Oppvisning i rullestoldans v/Spinning Weels.

19.15                       Dansen fortsetter

19.30                       Minikonsert med Austjord Musikkorps.

19.40                       Dansen fortsetter

20.00         Minikonsert med Torshovkorpset.

20.10                       Dansen fortsetter

20.25                       Haug Musikkorps spiller

20.30                       Takk for i kveld

Haug musikkorps ble etablert i 1984 med målsetting: "å vekke interesse for musikk, samt medvirke til et godt kameratskap og sundt fritidsmiljø", og er tilrettelagt for mennesker med spesielle behov og åpent for alle som ønsker å spille i korps.

Korpset er frittstående og medlem av Norges musikkorpsforbund.

Kriterier for å spille i korpset er følgende: Lyst til å spille i korpset

Siden starten i 1984 har det vært ca. 60 musikanter innenom korpset. I dag teller det en hoveddirigent, 2 hjelpedirigenter. 2 støttespillere samt 14 musikanter.

Korpsets dirigent gjennom alle år har vært og er Henning Bøgh. Han har med sitt eget unike system for dirigering etter håndtegn utviklet korpset uten at musikantene (på mange ulike funksjonsnivåer) trenger å lære noter, med kun må følge dirigentens anvisninger. Nevnes må også det sosiale samholdet som har sveiset musikantene sammen til en flott kameratgjeng. Flere av musikantene har vært med fra starten.

Etter hvert ble etablert et begrep som: støttespiller. Ved å få inn støttespillere (vanlige korpsmusikanter) hevet det musikalske nivå seg betydelig i korpset og disiplinen og ferdighetene til støttespillerne ble noe å strekke seg etter for våre musikanter. Dette er en omvendt intrigering vi har god erfaring med.

Musikalsk framstår Haug musikkorps med en klar korpsprofil. Korpset har opp gjennom årene vært godt synlig i lokalmiljøet med årvisse flere kirkekonserter, konserter sammen med andre ensembler, julemesser, festivaler, representasjon, jubileumsarrangementer o.l.. All musikk som korpset spiller er arrangert for dette korpset og tar utgangspunkt i dagsaktuell musikk og tradisjonell korpslitteratur.

Spinning Wheels
gir et tilbud til funksjonshemmede som benytter rullestol.

Gruppen, som har bestått i 20 år, trener 1 time i uken og gir et tilbud til de som kanskje ikke har så mange andre tilbud på fritiden. Her er alle velkommen for å kunne glede seg over musikk, dans, sosialt samvær, fart og moro!

Det stilles ingen krav det er ditt personlige engasjement som teller. Medlemmene lærer seg teknikken rundt det å skulle håndtere en rullestol slik at dansen ikke skal bli belastende på kroppen, men ellers er det også mye opp til en selv å finne sin og sin partners stil.

Her handler det MYE om kommunikasjon. Det å bli godt kjent med dansepartneren og etter vært finne ut hva som fenger, hvilket tempo, hvilken musikk osv. som er motiverende og morsomt. Hvor er kommunikasjonssonen til vår ledsager?  Alt dette tilegner vi oss etter hvert som vi naturlig gleder oss over musikken og dansen. Og kanskje har vi lært litt om oss selv og funnet noen ressurser vi ikke helt visste at vi hadde? Hva er vel bedre enn det!

Austjord musikkorps er et janitsjarkorps med bare utviklingshemmede musikanter.

Det ble grunnlagt i 1984 av foreldre som ville gi sine utviklingshemmede tenåringer noe

meningsfylt å gjøre etter skoletid.

Korpsets navn er fra skolen de fleste musikantene gikk på da korpset ble startet.

Skolen eksisterer ikke lenger, men Austjord musikkorps har fremdeles sine øvelser i

deler av bygningene hvor skolen var.

Korpset består i dag av 17 musikanter. Noen av dem har vært med siden starten.

Austjord møtes til øvelser en gang i uka – med en dirigent og en instruktør.

De har mange spilleoppdrag i løpet av året.

Torshovkorpset er, s å vidt vi vet, verdens eldste og st ø rste korps hvor alle

musikantene har sammensatte l ær evansker eller annen utviklingshemming.

Korpset ble stiftet i 1972, og har i dag rundt 75 aktive medlemmer fra 8 til 50 år

p å bl ås einstrumenter, slagverk og drill.

Korpset holder jevnlig konserter, og har gjennom år ene samarbeidet med mange

profilerte artister og orkestre, blant andre Tine Thing Helseth, Aksel Hennie, Alex

Ros en (som i hele 2010 innehar tittelen ”Torshovkorpsets beskyttede”),

Bjelleklang, H.M. Kongens Garde, Stabsmusikken og Kringkastingsorkesteret.

Korpset har i l øp et av sine 38 år spilt mye b åd e inn - og utland, bla. i Wien, i

Danmark, p å Harstad - festspillene og i Trondheim for å nevne noen

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE